In het onderstaande recept voor gevulde paprika vegetarisch, gaan we uit van een gevulde vegetarische paprika met kaas en champignons.
Snij de paprika in de lengte door, en maak deze schoon.
Maak de lenteuitjes, het sjalotje, de chapignons, en de knoflook schoon, en snij deze fijn. De champignons kan je wat groter snijden.
Verhit de olijfolie in een pan, en bak sjalotje en de knoflook glazig, voeg de lenteui toe, even meebakken.
Snij de gedroogde tomaten in stukken of reepjes, en voeg deze erbij. Vervolgens de champignons en de geitenkaas toevoegen, en het mengsel op smaak brengen met zout, peper en oregano.
Los het bouillonblokje op in wat water, en doe dit in een vuursvaste schaal.
Vul de paprikahelften met het mengsel, leg deze in de vuurvaste schaal, en bestrooi de helften met de geraspte kaas.
Plaats de gevulde paprika vegetarisch in een voorverwarmde oven op ongeveer 200 graden, en laat de vuurvaste schaal 20 tot 25 minuten in de oven staan, tot de gesmolten kaas goudbruin is.
Als bijlage kan je vers fruit serveren, maar bijvoorbeeld ook een salade van groene asperges.