De geitenkaas die in dit recept gebruikt wordt, kan je overigens ook makkelijk vervangen door een andere zachte kaassoort.
Allereerst de oven voorverwarmen op 180 graden.
Snij de gele paprika's doormidden, over de lengte, en verwijder zaadjes en zaadlijsten. De kop van de paprika kan je rustig laten zitten, hoewel je deze niet kunt eten, maar het staat decoratief.
Vet de paprikahelften in met wat olijfolie.
Meng in een schaal de geitenkaas, de knoflook, de gesnipperde rode ui, de citroenschil, en de basilicum. Het makkelijkste gaat dit, als je de geitenkaas met een vork klein prakt. Meng daarna de tomaatjes door het mengsel, en breng op smaak met wat zout en peper.
Vul de paprikahelften met het mengsel, en druk het mengsel een beetje aan. Plaats de helften in een grote overschaal, en besprenkel er wat olijfolie overheen.
Bak de gevulde paprika geitenkaas in ongeveer 20 tot 25 minuten, totdat de bovenkaant lichtbruin begint te worden.