Gevulde Paprika Geitenkaas

Gevulde Paprika Geitenkaas

Gevulde paprika geitenkaas, daar zijn diverse verschillende recepten voor, zoals de gevulde paprika geitenkaas voor op de BBQ, die je elders op onze website kunt vinden, dat gemaakt wordt met puntpaprika’s.

Dit recept voor een gevulde paprika geitenkaas kan je gewoon in de oven klaarmaken, en smaakt het lekkerste met gele paprika’s, omdat de smaak van zowel de rode als van de groene variant de smaak van de geitenkaas wat in de weg zit.

Recept Gevulde Paprika Geitenkaas

De geitenkaas die in dit recept gebruikt wordt, kan je overigens ook makkelijk vervangen door een andere zachte kaassoort.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword geitenkaas, gevulde paprika
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale Tijd 40 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorie├źn 325 kcal

Ingredi├źnten

 • 4 Gele paprika's
 • 400 Gram Geitenkaas
 • 300 Gram Kleine tomaten
 • 1 Teentje Knoflook, uitgeperst
 • 1 Eetlepel Fijn gehakte basilicumblaadjes.
 • Geraspte citroenschil.

Bereiding

 1. Allereerst de oven voorverwarmen op 180 graden.

 2. Snij de gele paprika's doormidden, over de lengte, en verwijder zaadjes en zaadlijsten. De kop van de paprika kan je rustig laten zitten, hoewel je deze niet kunt eten, maar het staat decoratief.

 3. Vet de paprikahelften in met wat olijfolie.

 4. Meng in een schaal de geitenkaas, de knoflook, de gesnipperde rode ui, de citroenschil, en de basilicum. Het makkelijkste gaat dit, als je de geitenkaas met een vork klein prakt. Meng daarna de tomaatjes door het mengsel, en breng op smaak met wat zout en peper.

 5. Vul de paprikahelften met het mengsel, en druk het mengsel een beetje aan. Plaats de helften in een grote overschaal, en besprenkel er wat olijfolie overheen.

 6. Bak de gevulde paprika geitenkaas in ongeveer 20 tot 25 minuten, totdat de bovenkaant lichtbruin begint te worden.