In het hieronder staande recept voor een gevulde paprika BBQ gebruiken we een zachte geitenkaas, met walnoten.
Een lekkere afwisseling bij het doorgaans vele vlees van de BBQ.
Wil je geen puntpaprika gebruiken, kun je natuurlijk ook gewone rode paprika's gebruiken. Mocht je puntpaprika's gebruiken, is het makkelijker als ze een beetje recht zijn.
Halveer de puntpaprika's, haal de zaadlijsten weg, en eventueel losse zaadjes. Je kunt de steel, c.q. de kop er afsnijden, maar dat hoeft niet.
Bestrijk de binnenkand met een beetje peper. Vul de paprika's met geitenkaas, en doe er wat stukjes walnoot tussen. Druppel er vervolgens wat honing over, en strooi wat tijmblaadjes, niet de steeltjes dus, over de puntpaprika's.
Leg de puntpaprika's ongeveer vijf minuten op de warme BBQ, met de huid naar beneden. Let wel goed op dat de puntpaprika's niet verbranden. Soms wil het helpen als je de puntpaprika's op aluminiumfolie legt.
Na vijf minuten kan je smullen van de gevulde paprika BBQ, en natuurlijk al het andere lekkere dat je klaarmaakt.
Wil je dit recept binnen gebruiken, dan kan dat natuurlijk ook.
In plaats van de BBQ, leg je in dat geval de gevulde paprika BBQ ongeveer 10 minuten in een oven op 200 graden.