Go Back
Afdrukken

Recept Turkse Gevulde Paprika

Vaak worden in de Turkse keuken voor de Turkse gevulde paprika, kleine paprika's gebruikt, Etli biber dolması, maar je kunt ook gewoon de normale paprika gebruiken die je in Nederland overal kunt kopen.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Turks
Keyword gevulde paprika, turks
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale Tijd 40 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 426 kcal

Ingrediënten

  • 6 Groene of rode paprika's
  • 250 Gram Gehakt (rund of lam)
  • 2 Uien
  • 2 Tomaten
  • 0,5 Kopje Rijst
  • 0,5 Bosje Dille
  • 0,5 Bosje Peterselie
  • 1 Theelepel Verse klein gesneden munt
  • Peper en zout
  • 3 Eetlepels Olijfolie

Bereiding

  1. Was de paprika en snij de kop er af, en verwijder zaad en zaadlijsten.

  2. Meng het gehakt, de fijn gesneden ui, de klein gesneden tomaten, de rijst (ongekookt), de fijngehakte dille en peterselie, de munt, en 2 eetlepels olijolie tot een smeuige massa. Zout en peper naar smaak toevoegen.

  3. Doe het mengsel in de paprika's en plaats de kop er weer op.

  4. Plaats de Turkse gevulde paprika's, vanzelfsprekend met de kop naar boven, in een pan met een laagje zout water van ongeveer 2 centimeter als je kleine paprika's gebruikt, en wat meer zout water bij normale paprika's, en een beetje olijfolie toevoegen.

  5. Verwarm de pan op een middelmatige warmte, gedurende ongeveer 25 minuten.

Opmerkingen - Tips

Als je wat extra smaak wilt toevoegen, kan je een beetje tomatenpuree door het zoute water mengen.