In dit recept voor gevulde paprika gaan we uit van 6 personen, voor iedereen één gevulde paprika krijgt. En je kunt dit recept eigenlijk beschouwen als het basisrecept voor gevulde paprika gehakt rijst.
Krijg je meer eters, kan je simpelweg de hoeveelheden aanpassen.
Oven voorverwarmen op 180 - 200 °C.
Ui schoonmaken en snipperen.
Snij de bovenkant van de paprika's. Verwijder de zaadlijsten en de losse zaadjes.
Doe voor de vulling de olijfolie in een pan, op een matig vuur, stoof de uien, en doe het gehakt erbij. Bruinbakken.
Als het gehakt bruin is, de gezeefde tomaten er bij doen, en 1 liter water. Eventueel wat zout en peper naar smaak, en het laurierblaadje erbij doen. Vervolgens de rijst erbij doen, en goed doorroeren.
De vulling ongeveer 15 minuten laten koken, onder regelmatig doorroeren.
Mocht de vulling te vast worden, zeg maar als het vocht te snel verdampt, er nog wat water bij doen.
Vul vervolgens de paprika's met de vulling, vergeet niet het laurierblaadje uit de vulling te halen, en leg de paprika's in een ovenschaal, beetje olijfolie er over sprenkelen, de oregano en eventueel wat zout en peper toevoegen (er overheen strooien), en de schotel ongeveer 45 minuten in de oven plaatsen.
Als bijlage kan je de gevulde paprika gehalkt rijst serveren met bijvoorbeeld gebakken aardappels, of een salade. Beetje raar misschien, maar ook erg lekker is aardappelpuree erbij.