Gevulde Paprika Gehakt Rijst

Gevulde Paprika Gehakt Rijst

Gevulde paprika gehakt rijst, is natuurlijk op verschillende manieren klaar te maken, maar dan met basis het gehakt en de rijst.

Vooral met verschillende kruiden voor het gehakt, maar ook met andere ingrediënten, kan je op die manier steeds weer een andere, lekkere variant op tafel toveren.

Recept Gevulde Paprika Gehakt Rijst

In dit recept voor gevulde paprika gaan we uit van 6 personen, voor iedereen één gevulde paprika krijgt. En je kunt dit recept eigenlijk beschouwen als het basisrecept voor gevulde paprika gehakt rijst.

Krijg je meer eters, kan je simpelweg de hoeveelheden aanpassen.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword gehakt, gevulde paprika, rijst
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 1 uur
Totale Tijd 1 uur 15 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 526 kcal

Ingrediënten

  • 4 Eetlepels Olijfolie
  • 1 Ui Gesnipperd of gesneden.
  • 500 Gram Gehakt Meest gangbaar is overigens half om half, want rundergehakt wordt snel ietwat te droog.
  • 1 Liter Gezeefde tomaten Vers gemaakt of uit een pakje.
  • 1,5 Theelepel Orefano
  • 1 Laurierblaadje
  • 200 Gram Witte rijst
  • 6 Grote Paprika's e kunt dezelfde kleur nemen, maar aan tafel staat het natuurlijk veel leuker als je de rode, groene en gele parika varieerd. Daarnaast heb je olijfolie en oregano nodig.

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 180 - 200 °C.

  2. Snij de bovenkant van de paprika's. Verwijder de zaadlijsten en de losse zaadjes.

  3. Doe voor de vulling de olijfolie in een pan, op een matig vuur, stoof de uien, en doe het gehakt erbij. Bruinbakken.

  4. Als het gehakt bruin is, de gezeefde tomaten er bij doen, en 1 liter water. Eventueel wat zout en peper naar smaak, en het laurierblaadje erbij doen. Vervolgens de rijst erbij doen, en goed doorroeren.

  5. De vulling ongeveer 15 minuten laten koken, onder regelmatig doorroeren.

  6. Mocht de vulling te vast worden, zeg maar als het vocht te snel verdampt, er nog wat water bij doen.

  7. Vul vervolgens de paprika's met de vulling, vergeet niet het laurierblaadje uit de vulling te halen, en leg de paprika's in een ovenschaal, beetje olijfolie er over sprenkelen, de oregano en eventueel wat zout en peper toevoegen (er overheen strooien), en de schotel ongeveer 45 minuten in de oven plaatsen.

Opmerkingen - Tips

Als bijlage kan je de gevulde paprika gehalkt rijst serveren met bijvoorbeeld gebakken aardappels, of een salade. Beetje raar misschien, maar ook erg lekker is aardappelpuree erbij.

Advertentie