Gevulde paprika met tonijn en ansjovis

Gevulde paprika met tonijn en ansjovis

Gevulde paprika met tonijn en ansjovis is een gerecht waarin de twee soorten vis uitstekend samengaan met de smaak van de paprika.

Lekker, gezond, maar toch hartig. Eigenlijk zijn er ook niet zo heel veel verschillende recepten waar je de beide soorten vis in kunt gebruiken.

De paprika’s kun je over de lengte halveren, maar ook gewoon traditioneel allleen de kop er af snijden.

Recept Gevulde paprika met tonijn en ansjovis

De ansjovisfilets kun je ook uit blik gebruiken.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword gevulde paprika
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 35 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 255 kcal

Ingrediënten

  • 8 Ansjovisfilets
  • 2 Eetlepels Kappertjes
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 2 Sjalotjes
  • 1 Eetlepel Mayonaise
  • 2 Blikjes Tonijn op olie
  • 4 Rode of gele paprika’s
  • 100 Gram Geraspte belegen kaas

Bereiding

  1. De oven voor verwarmen op 200 graden

  2. Snij de paprika zoals je dat wilt, en verwijder zaad en zaadlijsten.

  3. Snij de ansjovis in stukjes, en doe deze alvast in een kom.

  4. Maak de knoflook schoon en pers deze boven de kom uit.

  5. Maak de sjalotjes schoon en snipper de sjalotten. Ook in de kom doen.

  6. Laat de tonijn uitlekken en maak deze met een vork wat losser. Doe de tonijn, de mayonaise, en wat peper en zout bij de rest van de vulling in de kom. Meng dit nog even goed door elkaar.

  7. Vul de paprika’s met het mengsel en plaats de paprika’s in een ovenschaal.

  8. Strooi er wat geraspte kaas over en plaats vervolgens de ovenschaal in de oven gedurende ongeveer 20 minuten.