Gevulde Paprika met Surinaams gehakt

Gevulde Paprika met Surinaams gehakt

Gevulde Paprika met Surinaams gehakt is een gerecht dat snel is klaar te maken. Bovendien smaakt het verrassend anders en dus bijzonder lekker.

Eventueel is het lekker om rijst of een rijstgerecht erbij te serveren, of wat gekookte witte rijst door het Surinaamse gehakt te mengen.

Recept Gevulde Paprika met Surinaams gehakt

Ook lekker bij een fruitsalade.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword gevulde paprika
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 35 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 425 kcal

Ingrediënten

  • 1 Ui
  • 500 Gram Rundergehakt
  • 1 Tomaat
  • Snufje zwarte peper
  • 1 Maggiblokje
  • 2 Laurierblaadjes
  • 2 Eetlepels Sojasaus
  • 2 Eetlepels Zonnebloemolie
  • 1 Eetlepel Zoete ketjap
  • 4 Paprika’s
  • 75 Gram Geraspte belegen kaas

Bereiding

  1. De oven voor verwarmen op 200 gaden.

  2. Ui en knoflook schoonmaken en snipperen.

  3. Tomaat in kleine stukjes snijden.

  4. De olie in een koekenpan verwarmen en hierin stukjes ui en knoflook aanfruiten.

  5. Verkruimel het maggiblokje en voeg deze na 2 minuten fruiten aan ui en knoflook toe. Voeg ook wat peper, en de stukjes tomaat toe.

  6. Na 1 minuut het gehakt toevoegen en rul bakken.

  7. Soja toevoegen, de ketjap, en de laurierblaadjes.

    Nog 5 minuten laten sudderen.

  8. Maak de paprika’s schoon en verwijder zaad en zaadlijsten. Plaats de paprika alvast in een ovenschaal.

  9. Haal de laurierblaadjes eruit en vul de paprika’s.

  10. Strooi ruim geraspte kaas over de paprika’s en plaats d ovenschaal gedurende 20 minuten in het midden van de oven.