Gevulde Paprika met Spinazie en Geitenkaas

Gevulde Paprika met Spinazie en Geitenkaas

Gevulde Paprika met Spinazie en Geitenkaas is een recept waar je een heerlijke combinatie kunt proeven van verse groente, en de wat sterkere smaak van geitenkaas.

Recept Gevulde Paprika met Spinazie en Geitenkaas

Gevulde Paprika met Spinazie en Geitenkaas, een gerecht met veel smaak.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword geitenkaas, gevulde paprika, spinazie
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 35 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 425 kcal

Ingrediënten

 • 2 Grote Rode paprika's
 • 400 Gram Spinazie
 • 1 Paprika Voor de vulling.
 • 1 Ui
 • 200 Gram Geitenkaas
 • Peper en zout

Bereiding

 1. Met de gevulde paprika kun je oneindig experimenteren en verschillende ingrediënten toevoegen. Zo kun je ook verschillende vegetarische alternatieven verzinnen voor de vulling van de paprika. Spinazie en geitenkaas zijn een goede combinatie. De smaken passen goed bij elkaar en met wat paprika erbij is de smaak compleet.

 2. Voor de vulling kun je de spinazie prima bakken. Verhit een pan en snij de ui in halve ringen. Bak de ringen tot ze mooi glanzen. Snij de paprika die voor de vulling is bestemd in kleine blokjes en bak dit met de ui mee. Voeg daarna de spinazie toe. De spinazie hoef je niet te snijden of voor te koken. Het kan zo bij de ui en paprika in de pan. Als het niet allemaal in de pan past dan doe je het in delen erbij.

 3. De spinazie zal heel snel in volume afnemen waardoor je weer gemakkelijk de pan kun omroeren. Bak de spinazievulling goed gedurende 10 minuten en breng het op smaak met wat peper en zout.

 4. De vulling voor de gevulde paprika met spinazie en geitenkaas is nu gereed. Haal de pan van het vuur en laat de vulling afkoelen.

 5. Ondertussen kun je de paprika’s klaar maken. De paprika’s snij je door de lengte door midden en laat de steel aan de halve paprika’s. maak de paprika’s schoon en haal de zaadlijsten eruit. Leg de halve paprika’s in een ovenschaal. De ovenschaal kun je het beste wel even insmeren met wat olie.

 6. Als de vulling is afgekoeld dan verkruimel je de geitenkaas boven de vulling. Spatel de geitenkaas voorzichtig door de vulling en vul de paprika’s met de vulling.

 7. Dek de ovenschaal af met wat folie en bak de paprika’s 20 minuten op 175 graden.