De gevulde paprika couscous kan je natuurlijk ook weer op verschillende manieren klaarmaken, zowel vegetarisch, als niet-vegetarisch.
In dit recept maken we de gevulde paprika couscous geheel vegetarisch, want daarvoor is couscous echt ideaal.
Recept Gevulde Paprika Couscous
Couscous is bovendien niet echt duur, maar juist eerder een ideaal product als je ook op de prijs van de gevulde paprika couscous wilt letten. Deze graansoort komt overigens van oorsprong uit het noorden van Afrika, vandaar dat couscous ook vaak gebuikt wordt in bijvoorbeeld Marokkaanse recepten.
Je kunt zelf bepalen welke kleur je wilt gebruiken, alhoewel er wel enig smaakverschil zit tussen geel, groen en rood.
Ingrediënten
- 4 Grote Paprika's
- 250 Gram Couscous
- 2 Gesnipperde uien
- 2 Eetlepels Zwarte olijven zonder pit
- Klein blikje Kikkererwten of kleine groene erwten
- 2 Eetlepels Pijnboompitten
- Zout en peper
- 1 Eetlepel Citroensap
- 1 Blokje Groentebouillon
- 3 Eetlepels Olijfolie
- 8 Zongedroogde tomaten. Het liefst op olie, of de zongedroogde tomaten vooraf een aantal uur in de olijfolie zetten.
Bereiding
Snij de bovenkant van de paprika's. Verwijder de zaadlijsten en de losse zaadjes.
Halveer de olijven, en snij de zongedroogde tomaten in reepjes.
Kook de paprika's in ruim kokend water ongeveer 5 minuten op een laag vuur, en laat de papirka's vervolgens goed uitlekken. Gooi het kookvocht niet weg, maar hierin de couscous gedurende ongeveer 15 minuten laten wellen, niet laten koken dus. Af en toe met een vork doorroeren.
Verhit de olijfolie in een pan, en fruit de kleingesneden uien glazig. Roer het, klein gemaakte bouillonblokje er doorheen, en breng het mengsel op smaak met zout en peper, en het citroensap.
Maak de erwtjes warm.
Couscous, de erwtjes, de zongedroogde tomatenstreepjes, de gehalveerde olijven, en het uienmengsel vermengen.
Paprika's vullen met het mengsel, en er wat pijnbookpitten overheen strooien.
En dan kan je lekker genieten van deze vegetarische gevulde paprika couscous.