Gevulde paprika uit de oven is snel te maken, heeft diverse smaken in zich, en je zult er alleen maar blijde gezichten aan tafel mee berijken.
Recept Gevulde Paprika uit de oven
Gevulde paprika uit de oven heerlijk en afwisselend.
Ingrediënten
- 400 Gram Rundergehakt
- 4 Rode paprika's
- 1 Ui
- 400 Gram Witte rijst
- 200 Gram Mais
- 1 Teen Knoflook
- 1 Eetlepel Paprikapoeder
- 2 Eetlepels Olijfolie
Bereiding
Als eerst verwarm je de oven op 190 graden.
Snij de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Beleg je bakblik met bakpapier, en plaats daarna de paprika's met de open kant naar boven op het bakblik.
De ui en knoflook snij je fijn.
Het beste kan je mais uit blik nemen, laat deze goed uitlekken.
Nu neem je een koekenpan hierin doe je 2/3 van de olijfolie, fruit de ui in ongeveer 3 min.
Daarna voeg je de fijn gesneden knoflook toe, en voeg je het gehakt toe. Bak dit geheel goed gaar, en op het laatst voeg je de uitgelekte mais en rijst toe.
Op smaak breng je het met de paprikapoeder en eventueel nog wat zout en peper. Roer het geheel nogmaals goed door.
Vul de paprika's met dit mengsel, besprenkel de paprika's met de overgebleven olijfolie.
Daarna plaats je het bakblik met paprika's in de oven, gedurende ongeveer 20 minuten tot ze zacht en gaar zijn.
Opmerkingen - Tips
Voordat de paprika's de oven in gaan, bestrooien met wat parmezaanse kaas.
De rijst kan je eventueel ook vervangen door couscous, maar deze wel eerst even laten wellen. Couscous is een graanproduct dat bestaat uit kleine bolletjes het komt uit Noord-Afrika.
Als bijgerecht kan je denken aan een frisse salade die je kant en klaar kan kopen, maar ook naar eigen wens kunt maken.
Denk aan ijsbergsla, uitje, tomaatje, komkommer, feta, olijfjes. Snij dit alles in kleine stukken en meng het door elkaar. Dit kan je natuurlijk helemaal naar eigen smaak samenstellen.
Lekker dressing van yoghurt, basilicumazijn en mayonaise. Hierin heb je ook heel veel keuzes, gewoon doen wat jij lekker vindt.