Italiaans gevulde Paprika

Italiaans gevulde Paprika

Italiaans gevulde Paprika is een gerecht dat je misschien niet in de Italiaanse keuken zou verwachten, maar door de buffelmozzarella toch echt Italië.

Recept Italiaans gevulde Paprika

De Italiaanse keuken een keertje anders.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword gevulde paprika, italiaans
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 35 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 426 kcal

Ingrediënten

 • 2 Grpte en stevige Paprika's
 • 200 Gram Gehakt
 • 1 Stuk Bufferlozzarella
 • 1 Sjalotje
 • 1 Theelepel Gemengde Italiaanse kruiden
 • 1 Klein blikje Tomatenpuree

Bereiding

 1. Paprika is een groente die veel gebruikt wordt in de Italiaanse keuken. De paprika wordt veelal in pastasauzen en andere gerechten verwerkt. In dit gerecht is de paprika het hoofdingrediënt. De Italiaanse gevulde paprika is een lekker gerecht voor bij pasta of salade.

 2. Voor de Italiaans gevulde paprika ga je eerst de vulling voorbereiden. Voor de vulling ga je de sjalot fijn snipperen en bakken in een pan. Zodra de sjalot goed gebakken is doe je het gehakt erbij. Bak het gehakt goed aan. Als het gehakt goed gebakken is voeg je de Italiaanse kruiden toe. Ook de tomatenpuree voeg je bij het gehakt. Bak dit geheel goed aan en haal de pan van het vuur.

 3. Het gehaktmengsel is klaar en kan gevuld worden in de paprika’s. Vlak voor je de paprika’s vult snij je de helft van de buffelmozzarella in kleine blokjes en meng je dit door het gehaktmengsel. De andere helft van de buffelmozzarella gebruik je om de Italiaanse gevulde paprika mee te garneren.

 4. De paprika’s halveer je en je maakt ze schoon. Haal de zaadjes eruit maar laat de steel wel gewoon eraan. Hierdoor blijft de paprika stevig en valt deze minder snel uit elkaar. Het staat bovendien ook mooi op het bord.

 5. Leg de halve paprika’s in een ovenschaal en vul de paprika’s met het gehaktmengsel. Het gehaktmengsel druk je een beetje aan zodat het goed in de paprika zit. De andere helft van de buffelmozzarella verkruimel je nu over de Italiaanse gevulde paprika’s.

 6. Bak de Italiaanse gevulde paprika’s 20 minuten in de oven op 175 graden. Als de mozzarella mooi bruin kleurt zijn de paprika’s klaar. Laat de paprika’s een beetje afkoelen voor je ze serveert.