Gevulde paprika grieks, zoals je die vaak kunt tegenkomen in verschillende Griekse retaurants in Nederland, en wat echt typisch Grieks eten is, die velen kennen van een vakantie in Griekenland.
De paprika is een vast onderdeel van de Griekse keuken, en wordt in diverse gerechten en recepten gebruikt, zoals dus in de gevulde paprika Grieks.
Ook voor de gevulde paprika Grieks zijn weer diverse varianten te maken, waarbij het toch wel erg veel uitmaakt uit welk gedeelte van Griekenland het betreffende recept afkomstig is.
Dit recept is een gevulde paprika Grieks met Griekse yoghurt, waar onder andere Tzatziki mee gemaakt wordt..
Recept Gevulde Paprika Grieks
Dit recept is een gevulde paprika Grieks met Griekse yoghurt, waar onder andere Tzatziki mee gemaakt wordt.
Ingrediënten
- 4 Gele Paprika's
- 200 Gram Witte rijst
- 3 Eetlepels Mayonaise
- 3 Eetlepels Griekse yoghurt
- 2 Geperste teentjes knoflook
- 100 Gram Feta
- 3 Eetlepels Fijngehakte verse peterselie
- 3 Eetlepels Fijngehakte munt
- Olijfolie. Het liefst natuurlijk Grieks.
Bereiding
Zorg vooraf dat de BBQ al warm is, of verwarm de oven voor op 220 graden.
Kook de rijst, snij de kopjes van de paprika's, en verwijder de zaadlijsten en eventueel loszittende zaadjes.
Meng de yoghurt, de mayonaise en de knoflook, en zet het mengsel in de koelkast.
Rijst afgieten en de feta verbrokkelen boven de nog warme rijst, meng de peterselie en de munt door de rijst, alsmede 3 eetlepels olijfolie. Zout en peper kan je naar smaak toevoegen.
Doe het rijstmengsel in de paprika's, en wikkel de paprika's in aluminiumfolie.
Plaats de paprika's gedurende ongeveer 40 minuten op de BBQ. Wil je de gevulde paprika Grieks klaarmaken in de oven, plaats voor 40 minuten in de warme oven.
Voordat je de gevulde paprika Grieks serveerd, met een goede eetlepel van de Griekse yogurt met mayonaise en knoflook versieren.
In plaats van het mengsel Griekse yoghurt, kan je ook echte Tzatziki nemen, dus met komkommer. Lekker fris.