Gevulde paprika met broccoli en zalm, is een gerecht dat diverse smaken weet te combineren, die je waarschijnlijk normaliter niet zo snel samen zult eten. De smaken zijn immers best wel afwijkend.
Recept Gevulde Paprika met Broccoli en Zalm
Misschien juist wel daardoor, ontstaat een werkelijk heerlijk gerecht, dat absoluut de moeite waard is, om eens te proberen, alhoewel het zeker niet iedereens favoriete eten zal worden.
Ingrediënten
- 4 Grote Paprika's (geel of rood)
- 2 Eetlepels Olijfolie
- 500 Gram Broccoli
- 1 Gesnipperde ui
- 1 Gesnipperd teentje knoflook
- 150 Milliliter Groentebouillon
- 2 Theelepels Fijngehakte oregano (bij voorkeur vers)
- 4 Dunne plakken Zalmfilet
- 100 Gram Geraspte geitenkaas
Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Broccoli schoonmaken en de roosjes van de stronk snijden. Stronk schillen, en in kleine blokjes snijden.
De roosjes en de blokjes stronk koken in een pan met ruim water en wat zout, in ongeveer 6 minuten. Afgieten en afspoelen onder koud water. Goed laten uitlekken!
Olijfolie in een pan verhitten, en de ui en knoflook fruiten totdat deze glazig zijn.
Ui, knoflook, oregano en de broccoli in een blender snijden, totdat een dikke puree ontstaat. Vervolgens ongeveer 75% van de geitenkaas er doorheen roeren.
Eventueel kan je naar smaak wat zout en peper toevoegen, maar het is niet echt nodig.
Snij de bovenkand van de paprika's, verwijder zaadjes en zaadlijsten, en vul de paprika's met de broccolipuree. Duw een plakje zalm er in, en zet de paprika in een vlakke overschaal. Doe de bouillon in de overschaal, zodat de paprika's als het ware in een laagje bouillon staan.
De resterende geitenkaas over de paprika's strooien, en gedurende een kleine 30 minuten in de oven gaar laten worden.
De gevulde paprika met broccoli en zalm, is erg lekker met een glaasje zoete rode wijn.
Je hoeft natuurlijk niet persé de groene broccoli te nemen, maar je kunt ook een bloemkoolsoort gebruiken, in verschillende kleuren, alhoewel de smaak dan wel ietwat anders is.